Resklar

Nackkudde barn – Bäst i test

Sidan innehåller betald marknadsföring.

Barn somnar väldigt lätt under långa resor med bil, tåg eller flyg. Dock kan barnets reseupplevelse förstöras av skavande bilbälten, obehagliga flygplansstolar och fallande sömnrörelser. En bra nackkudde eller resekudde är därför väldigt viktigt att ha med för en lugnare resa med barn. 

En skön nackkudde på flyget ger stöd för barnets huvud och avlastar nack- och axelpartiet. För den allra känsliga huden vill man ha en resekudde i ett skönt och mjukt material, helst med ett avtagbart tyg för snabb rengöring. Därför har vi valt ut 3 alternativ på resekudde för barn som passar bäst under långa resor med bil, tåg eller flyg.

Kikkerland nackkudde - Björn, Elefant, Unicorn

Denna söta nackkudde i form av ett gosedjur passar bra för ett litet barn som älskar att sova i bilen. Kikkerland nackkudde för barn är en 2-in-1-lösning där du varierar mellan gosedjur och resekudde. Den är anpassad till barnets nackform och ger ett stabilt stöd under långa bilresor. 

Den optimala nackkudden för barn!

Du hittar nackkudden här:

Kikkerland nackkudde & gosedjur

Hamburgsund Nackkudde, Carena

Denna söta resekudde för barn från det svenska märket Carena ger ett stabilt stöd för barnets nacke och avlastar barnets huvud. Nackkudden är gjord av ett mjukt memoryskum och anpassas efter barnets kroppsform och vikt. Överdraget känns otroligt skönt mot huden och är lätt att rengöra vid spill, dock endast handtvätt är tillåtet.

Du hittar nackkudden här:

Nackudde barn, Epic

Den här nackkudde för barn passar de allra flesta småttingar som ska ut på sin första resa. Resekudden kan tas med i bil, flyg och tåg men kan även användas i barvagnen för att göra det lite mer bekvämt för din baby. En väldigt praktisk nackkudde som dessutom är uppblåsbar vilket gör den smidig för resan.

Du hittar nackkudden här:

Tips för dig som ska köpa en bra nackkudde

Vad kännetecknar en bra nackkudde? För det första vill man att kudden ger:

  • bra stöd för både nacke och huvud

De alternativ som vi valt i vår bäst-i-test-lista är alla gjorda av material som ger mycket stabilitet men som ändå är sköna att ligga på en längre tid. 

En bra nackkudde behöver vara:

  • praktisk och inte ta för mycket plats i bagaget

Därför har vi tagit med alternativ för en skön resekudde som är kompakt och lätt att ta med i handbagaget. 

Till sist vill man också ha en nackkudde i:

  • mjukt och skönt material

Det är viktigt att materialet inte skaver mot huden. En bra nackkudde ska vara mjuk och bekväm att ligga på men behöver även vara praktisk för tvätt och rengöring. 

Vad är memoryskum?

Memoryskum eller memory foam är ett skum som har hög densitet och som därför används ofta i madrasser och kuddar. En svankkudde gjord i memoryskum fördelar trycket jämnt över hela ytan och återgår sedan till sitt vanliga skick när trycket tas bort. På så sätt kan man säga att memory foam anpassas efter din kroppsvikt och kroppsform för att ge ett stabilt och bra stöd i svankkudden.

Vilka är vi?

Resklar.se är en plats för dig som vill hitta smarta reseprodukter för din nästa resa. Vi vill ge tips och inspiration på enkla och praktiska saker som är bra att ha med sig på resan för hela familjen. Här hittar du recensioner, bäst i test och tips på praktiska reseprylar för vuxna och barn – oavsett om det gäller en solig semesterresa, en längre weekend-resa eller din nästa affärsresa. Hitta smarta reseprylar med hjälp av våra guider. Trevlig resa!