Resklar

Miniparaply – hopfällbart paraply för handbagage

Sidan innehåller betald marknadsföring.

Det finns många som undrar om man får ta med paraply på flyget. Svaret på den frågan är att det absolut går att ta med ett paraply i handbagaget oavsett flygbolag. Däremot kanske man själv tycker det är jobbigt med att släpa på ett stort paraply och skippar därför helt att ta det med sig.

Men visste du att det i vissa länder kan bli väldigt svårt att hitta ett bra paraply när man behöver det mest? Dessutom kan denna praktiska pryl kosta en stor mängd pengar i länder som inte använder paraply lika ofta som vi gör här i Sverige. Vårt tips är därför att välja ett litet paraply som du tar med dig i handbagaget eller i resväskan. Vi tipsar om 5 varianter av ett litet paraply att ha med sig på flyget. Men för din skull hoppas vi såklart på extra mycket sol!

Hopfällbart paraply för handbagage – 5 varianter

Ett bra paraply att ta med på resa ska vara både praktiskt och hållbart. Det behöver hålla för vind och inte kosta alldeles för mycket pengar. Dessa kriterier hade vi när vi valde ut 5 varianter av hopfällbara paraplyer i mindre storlek. Dessutom ville vi tipsa om både stilrena, diskreta paraplyer i svart och mer lekfulla varianter av hopfällbart paraply att ta med på resa. Läs vårt omdöme och välj ett paraply som du gillar bäst.

Trek Umbrella, LifeVenture

Det här är ett litet paraply som kommer i en smidig förpackning att ta med i handbagaget. Paraplyet tål starka vindar på grund av sitt slitstarka material vilket passar bra de dagar då det är extra blåsigt. Dessutom har detta paraply ett inbyggt solskydd på 50+. Därför kan du med fördel ha detta hopfällbara paraply även då solen är som starkast. Perfekt att ha med i alla lägen.

Bästa priser på Trek Umbrella, LifeVenture:

Sea to Summit Trekking Umbrella

Detta lilla paraply har en liten packvolym och passar därför utmärkt att ha med i handbagaget. Du väljer själv när du ska använda paraplyet då det går att ha det i regn och skur likväl som ett skydd för starka solstrålar. Materialet är slittåligt och tål därför starka vindar – perfekt om du reser till ett blåsigt ställe på västkusten. Du förvarar det lilla paraplyet i en praktisk och regntålig påse som medföljer på köpet.

Bästa pris på Sea to Summit Trekking Umbrella:

Rizzo Windproof paraply

Ett litet paraply med ett hopfällbart system som är specialkonstruerad för att klarar hårda vindar. Paraplyet från Rizzo fälls upp med en knapp vid handtaget och har en längd på 24 cm i hopfälld form. Det här är paraplyet som du enkelt förvarar i din handväska och som går att använda både i regn och stark sol.

Du hittar Rizzo Windproof paraply här:

KNIRPS, E.051 Manual

Det här är ett litet hållbart paraply från det tyska märket Knirps. Det här paraplyet är extremt lätt och är därför superenkelt att ha med i sitt handbagage. Ett litet paraply från Knirps har årsgaranti på 2 år och passar att ha i alla väder. Detta paraply är vindtunnelstestad för att klara av vindar i 112 km/h. Ett stort plus får paraplyets utseende – en djup brun-röd färg inspirerad av höstens natur gör att vi längtar lite till mysiga regndagar ute i det fria.

Bästa pris på E.051 Manual från KNIRPS hittar du här:

Epic Rainblaster

Detta prisvärda paraply i minivariant är en väldigt smidig och enkel produkt som får plats i din handväska. Paraplyet finns i 4 olika färger. Vår favorit är paraplyet i den något lekfulla leopard-färgen som förvaras i en praktisk och regntålig tygpåse. Trots sin storlek håller paraplyet för hårda vindar och är väldigt lätt att fälla ut med hjälp av en knapp som sitter på skaftets nedre del.

Du hittar Epic Rainblaster här:

Vilka är vi?

Resklar.se är en plats för dig som vill hitta smarta reseprodukter för din nästa resa. Vi vill ge tips och inspiration på enkla och praktiska saker som är bra att ha med sig på resan för hela familjen. Här hittar du recensioner, bäst i test och tips på praktiska reseprylar för vuxna och barn – oavsett om det gäller en solig semesterresa, en längre weekend-resa eller din nästa affärsresa. Hitta smarta reseprylar med hjälp av våra guider. Trevlig resa!