Resklar

Passväska - Väska för pass och biljetter

Sidan innehåller betald marknadsföring.

Det finns mycket att hålla reda på när man ska ut på en resa. Kanske det allra viktigaste som många funderar över är hur man förvarar sina värdesaker på bästa sätt. Här ger vi tips på praktiska och snygga väskor för pass och resehandlingar. Du ska känna dig trygg när du upptäcker en ny stad – vare sig du väljer att ha med kontanter eller förvara alla pengar på ett kreditkort.
Att kunna röra sig fritt men samtidigt ha nära till alla värdesaker – det får du med en bra väska för pass och biljetter. Välj mellan en reseplånbok, resefodral för pass och biljetter, penningbälte, midjeväska och värdeväska.

Reseplånbok – för pass och andra värdehandlingar

En reseplånbok är en praktisk lösning för att kunna förvara både pass, kreditkort och andra värdesaker. Beroende på plånbokens storlek kan man använda det till att ha enbart på flygplatsen eller att kunna röra sig fritt med under hela resans gång. Du kan välja olika förvaringsalternativ – från en liten reseplånbok runt halsen till en större variant av passväska för familj.

 

 

 

Bäst i test - Passväska

1. Passväska Älgskinn

Om produkten:

En ficka på baksidan och en inuti. Insidan klädd med tyg. 

Stilren passväska tillverkad i älgskinn. Enkel och snygg. Har en ficka på baksidan och en inuti. Insidan klädd med tyg. Tillverkad av det välrenommerade varumärket Brødrene Flaarønning och håller i många år. Älgskinnet gör den elegant och praktisk.

+ Väldigt hållbar och snygg. Slitstarkt material

Priset – tillhör de övre segmentet

Höjd: 14 cm
Bredd: 10,5 cm
Tyg: Älgskinn
Varumärke:
Brødrene Flaarønning

 

2. Sea to Summit Neck Wallet RFID

Om produkten: 

En passväska som har flera förvaringslösningar. Har fler funktioner än enbart att fungera som passväska. Tillverkad i Ultra-Sil-material som gör den till en lättviktare. Sea to summit är även fodrad med RDIF-material som skyddar dig mot försök till åtkomst av den personliga datan. 

Nackremen är justerbar vilket gör att du kan anpassa den efter din längd och därigenom en bra passform. Ett bra val för dig som önskar en bra passväska men som även är funktionell inom fler områden.

+ RFID material som skyddar mot eventuella stöldförsök av den personliga data

– En ganska tråkig design och utformning

Vikt:40 gram 
Mått:125 x 210 mm 
Antal fickor: 5 st 

3. Passväska - Expressvaruhuset

Om produkten:

En enklare modell av en passväska men prisvärd. En nätt väska där du kan inneha allt från biljetter till pass. Finns i flertalet olika färger. Har flertalet fickor vilket utökar användningsområdet och man kan samla flera viktiga dokument i en väska. 

Priset – prisvärd och utbud av antal fickor

– Hållbarhet och design

Mått: 13 x 25 x 2 cm

Halsplånbok

En halsplånbok är en praktisk förvaring för sådant som pengar, kreditkort och pass. Det går att bära passväskan runt halsen som ett statement anpassat till din personliga stil eller bära den diskret under en tröja. Dessutom kan man välja en vattentät reseplånbok för att vara säker att inga värdehandlingar kommer till skada under en blöt och regnig dag på stan. Vår favorit är Waterproof Neck Wallet från märket Cocoon. Denna halsplånbok är testad att klara 1 meter vatten i 60 minuter och är tillverkad i ett snyggt syntetläder.

Väska för pass och biljetter

Det är viktigt att kunna förvara pass och andra värdehandlingar på ett säkert sätt. Därför passar ett resefodral för pass och biljetter väldigt bra att ha med sig i handbagaget på flygplatsen. Man kan välja olika storlekar och former på resefodral men det viktigaste är att det finns ett flertal fickor med säkra dragkedjor. Dessutom finns det smarta varianter på resefodral med inbyggt RFID-skydd som skyddar mot försök till RFID avläsning. Vår favorit är resefodralet med RFID-skydd från Smartasaker.se . Detta resefodral är både rymligt med många innerfickor och har även en inbyggd säkerhet mot RFID- avläsning som ger skydd mot identitetskapning.

Penningbälte & säkra midjeväskor

Om du vill förvara dina värdesaker som pengar, kreditkort och mobiltelefon på ett säkert och tryggt sätt men inte vill att det ska synas för andra ska du satsa på ett diskret penningbälte eller en enkel variant av midjeväska. Utseendet på ett penningbälte skiljer sig inte mycket från ett vanligt byxbälte. Dock är den stora skillnaden en diskret fickan på bältets undersida dit man stoppar sedlar och andra småsaker för en trygg förvaring. Läs mer om penningbälte.

En liten midjeväska under resan underlättar både för att röra sig fritt och obehindrat bland människor ute på stan men ger också trygghet för dina värdesaker. En snygg midjeväska kan bli en del av din outfit och idag finns det massa alternativ på både praktiska och snygga midjeväskor i alla prisklasser. Eller så väljer du en enkel midjeväska som du bär diskret under din tröja för att avleda uppmärksamheten från dina värdesaker.

 

 

Värdeväska

Om du är ute på en arbetsresa och har med dig en bärbar dator behöver du ha en riktigt bra värdeväska för att skydda dina digitala värden. Vår rekommendation är därför att skaffa en säker och bekväm datorväska för resor som ger ett extra skydd mot inbrott. Ett tips är väskan Business Top Load från HP i 15,6 tum. Denna värdeväska anpassad till resa har en säker RFID-ficka som hindrar elektroniska ficktjuvar att komma över din identitet. Dessutom är väskan försedd med dubbla dragkedjor med lås som gör det omöjligt att bryta sin in för obehöriga. Perfekt för dig som behöver ett tryggt och säkert förvar för din dator.

Vilka är vi?

Resklar.se är en plats för dig som vill hitta smarta reseprodukter för din nästa resa. Vi vill ge tips och inspiration på enkla och praktiska saker som är bra att ha med sig på resan för hela familjen. Här hittar du recensioner, bäst i test och tips på praktiska reseprylar för vuxna och barn – oavsett om det gäller en solig semesterresa, en längre weekend-resa eller din nästa affärsresa. Hitta smarta reseprylar med hjälp av våra guider. Trevlig resa!