Resklar

Nackkudde - Bäst i test

Sidan innehåller betald marknadsföring.

En bra semesterresa börjar redan på flygplatsen eller i bilen på väg till resmålet. När du behöver sitta still i ett flertal timmar är det viktigt att ha med sig en riktigt bra resekudde för flyg och långa resor som ger stöd och avlastning på både nacke och rygg. Det finns i dagsläget väldigt många alternativ för reskuddar – både för vuxna och barn. Vi har testat marknadens bästa nackkudde!

Bästa nackkudde för vuxna – Resekudde test

1. Tempur Resekudde

Tempur utvecklades av en grupp NASA-forskare med tanke att skapa ett banbrytande material som ger stöd och avlastning för astronauter under uppskjutning. Idag är Tempur det enda varumärket inom madrass och kuddar som innehar licens av den amerikanska rymdstiftelsen.
Denna ergonomiska kudde för nacken anpassas efter din kroppstyp och absorberar alla rörelser för att avlasta trycket. Denna resekudde passar alla kroppstyper oavsett vikt, storlek och form eftersom den antar formen utifrån den som använder kudden.
Bästa fördelen med Tempur Resekudde: Den är lätt att packa ned då den komprimeras med upp till 70 % i en specialutformad väska. Otroligt praktiskt att ha med både i handbagaget och i resväskan. Du hittar denna nackkudde på apoteket eller i valfria butiker på nätet.

Bästa pris på Tempur Resekudde hittar du här:

2. 2-IN-1 TRAVEL PILLOW, Eaglecreek

Den här smarta resekudden är superbra om du vill fortsätta använda nackkudden i andra sammanhang. Till exempel kan man ta med nackkudden när man sover i tält eller vid långa väntetider på flygplatsen. Den här resekudden är nämligen utformad på ett sätt som gör det möjligt att ändra dess form till en standard rektangulär kuddform eller som den vanliga runda formen på en nackkudde. Själva materialet är väldigt mjukt och känns skönt mot nackpartiet.
Bästa fördelen med 2-in-1 Travel pillow från Eaglecreek: Att nackkudden är något mjukare i sin form vilket passar bra om man väljer att använda den som standardkudde.

Bästa pris på 2-IN-1 TRAVEL PILLOW:

3. Memory Foam, Eaglecreek

Modellen Memory Foam från Eaglecreek är en väldigt populär nackkudde, mycket tack vare sin “minimalistiska” design och enkla utförande. Men låt dig inte luras av den lite enklare framtoningen. Denna kudde sitter väldigt bra på de flesta och är tillverkad i skön fleece. 

Materialet kan tas av och tvättas både utvändigt och invändigt och kudden har ett “minnesskum” som formar sig efter dig (därav namnet Memory Foam). Söker du efter en diskret nackkudde som formar sig efter dina former är detta ett väldigt bra alternativ.

4. Cabeau EVOLUTION S3

Nackkudde röd Cabeau Evolution
Nackkudde röd Cabeau Evolution

Väldigt skön resekudde i formbar skummassa för dig som ska ut på en lång resa. Den här nackkudden är formad för att stödja både nacke och huvudet från att falla framåt eller åt sidan. Med hjälp av speciella band som fästas på exempelvis en flygplansstol får man en riktigt bra nackkudde som stabiliserar hela
nackpartiet. Ett plus är att kudden har en stor ficka för telefon, hörlurar och andra småsaker.

Bästa fördelen med Cabeau Evolution S3 är att man slipper obehaglig nackspärr när man vaknar efter en längre tupplur på flyget. Denna sköna resekudde ger verkligen otroligt bra stöd för nacke så att man kan sova gott under hela resan.

Tänk på detta innan du köper nackkudde

Den viktigaste uppgiften en nackkudde har är självfallet att:

  • ge bra stöd för både nacke och huvud

Produkterna  vi valt att lyfta fram är stabila, men ändå sköna att ligga på en längre stund. 

Vi anser att en bra nackkudde behöver vara:

  • praktisk och inte ta för mycket plats i resväskan eller handbagaget

Därför har vi bara valt ut resekuddar som är kompakta och lätta att ta med i handbagaget. 

Vi har prioriterat att lyfta fram nackkuddar som är tillverkade i ett::

  • mjukt och skönt material

Det ska vara skönt och gå att koppla av med nackkudden utan att det sticks eller irriterar huden. Ett sista kriterie vi kollat närmare på är att nackkudden ska vara enkel att tvätta och rengöra. 

Vilka är vi?

Resklar.se är en plats för dig som vill hitta smarta reseprodukter för din nästa resa. Vi vill ge tips och inspiration på enkla och praktiska saker som är bra att ha med sig på resan för hela familjen. Här hittar du recensioner, bäst i test och tips på praktiska reseprylar för vuxna och barn – oavsett om det gäller en solig semesterresa, en längre weekend-resa eller din nästa affärsresa. Hitta smarta reseprylar med hjälp av våra guider. Trevlig resa!

Modellen Memory Foam från Eaglecreek är en väldigt populär nackkudde, mycket tack vare sin “minimalistiska” design och enkla utförande. Men låt dig inte luras av den lite enklare framtoningen. Denna kudde sitter väldigt bra på de flesta och är tillverkad i skön fleece.