Resklar

Åksjukeband – medel mot åksjuka

Illamående i samband med exempelvis en längre bilresa drabbar många vuxna och barn. Barn i åldern 2–10 år blir lätt åksjuka och kan kräkas ett antal gånger under resans gång. Ett åksjukeband som sitter runt handleden kan bli den bästa lösningen för en trevligare och lugnare resa. Det är ett snabbverkande medel mot åksjuka som passar de allra minsta barnen och kan med fördel användas även vid andra tillfällen med illamåendet.
Ett åksjukeband ger inga biverkningar och innehåller inga läkemedel. Därför kan ett åksjukeband användas i samband med graviditet.

Sea band – effektiv behandling mot åksjuka

Sea Band är ett åksjukeband som finns för både vuxna och barn. Åksjukebandet för vuxna innehåller en plastkula som trycker lätt mot akupressurpunkten som skickar signaler till vår hjärna om illamåendet. Effekten av detta åksjukeband kommer redan efter ett par minuter och håller under hela resans gång. Genom att massera försiktigt akupressurpunkten där du har ditt band hjälper du till att höja effekten ytterligare. För bästa effekt ska man använda åksjukebandet på båda handleder samtidigt.

Köp Sea Band för vuxna här:

Köp Sea Band för barn här:

Åksjukeband vid graviditet

Många gravida upplever ett illamående som plötsligt slår till vid vissa tillfällen dag- eller kvällstid. Som gravid kan det vara svårt att hitta ett passande botemedel mot illamåendet då man oftast behöver vara försiktig med vissa läkemedel. Därför är det väldigt bra att kunna få en effektiv behandling med Sea Band som är helt fri från läkemedel och andra tillsatser. Ett åksjukeband som Sea Band går att använda när helst man känner av illamåendet och kan återanvändas många gånger. 

Vad beror åksjuka på?

Åksjuka beror på hjärnans feltolkning av signaler som skickas i situationer då vi sitter stadigt mot underlaget trots att syn och balansorgan förmedlar rörelse runtomkring oss. Dessutom kan illamåendet bero på att balanscentrum och kräkcentrum ligger väldigt nära varandra i en människohjärna.

Hur länge sitter åksjuka i?

Åksjuka går snabbt över efter att man slutat åka. Man brukar generellt säga att åksjuka sitter i ca 15 minuter. Däremot kan man känna av åksjuka under hela pågående resan när man åker exempelvis bil. Därför är det viktigt att man tar botemedel mot åksjuka strax innan man påbörjar bilresan.

Armband mot åksjuka – hur funkar det?

Ett åksjukeband fungerar genom ett lätt tryck mot en akupressurpunkt på handlederna. Denna akupressurpunkt, även kallad för P6, finns på undersidan av varje handled. När man trycker mot denna punkt aktiverar kroppen eget försvar mot illamåendet och får bort känslan av att vilja kräkas. Ett åksjukeband ska placeras på handledens undersida strax innan man påbörjar en bilresa eller i ett förebyggande syfte under exempelvis graviditet.

Åksjukeband placering – hur hittar man akupressurpunkten?

För att lättare hitta akupressurpunkten, P6, kan du placera dina tre mellersta fingrar på insidan av handleden. Punkten som du vill hitta ligger under mitten av ditt pekfinger och i mitten av handleden mitt emellan handledens senor. För att uppnå bäst effekt av åksjukeband ska du ha det på båda handleder strax innan du påbörjar en resa eller i ett förebyggande syfte mot illamående.

Åksjuka barn – hur märker man att barnet blivit drabbat?

Åksjuka hos barn är en vanlig företeelse. Småbarn drabbas ofta av åksjuka fram till ca 10 års ålder. Det är vanligt att barnen känner av det i samband med en resa med bil, tåg, båt eller flygplan. Åksjukan hos barn börjar vanligtvis med att barnet blir kallsvettigt och blekt i ansiktet. Det kan komma många gäspningar på raken och det åksjuka barnet kan verka trött och allmänt påverkat. Kräkningar kommer oftast plötsligt och är svåra att stoppa när det väl börjar. Ett armband mot åksjuka hos barn ska därför placerar strax innan man påbörjar resan och helst användas på båda handleder för bästa möjliga effekt. Det går att återanvända bandet vars material passar bra för en lättare handtvätt.

Vilka är vi?

Resklar.se är en plats för dig som vill hitta smarta reseprodukter för din nästa resa. Vi vill ge tips och inspiration på enkla och praktiska saker som är bra att ha med sig på resan för hela familjen. Här hittar du recensioner, bäst i test och tips på praktiska reseprylar för vuxna och barn – oavsett om det gäller en solig semesterresa, en längre weekend-resa eller din nästa affärsresa. Hitta smarta reseprylar med hjälp av våra guider. Trevlig resa!