Resklar

Solkeps & solhatt barn UV-skydd

Sidan innehåller betald marknadsföring.

Barnens hud är oerhört känslig för solens starka strålar och det är därför ytterst viktigt att skydda barn i solen med hjälp av rätt huvudbonad. Det bästa är att använda en solkeps eller solhatt för barn som är specialanpassad för både värme och UV-strålning. För de mest aktiva barnen är det lämpligt att välja en uv solhatt med ett anpassningsbart resårband som sitter kvar på huvudet under hela tiden som barnen vistas i solen. Vi har tittat på olika alternativ för bra solhatt för barn med uv-skydd för att hitta den bästa solhatten för er nästa semesterresa.

Solhatt - bebis / nyfödd & barn

Den bästa solhatten för bebis / nyfödd är den som har ett inbyggt uv-skyddsfilter. Denna typ av huvudbonad är oftast gjord av bra material som andas i värme och som inte släpper igenom solens skadliga uv-strålning. Det finns en stor variation i fina solhattar för barn med uv-skydd och här har vi valt de bästa solhattarna och solkepsarna med ett UV-skydd 50+.

Solhatt med UV-skydd, Polarn o. Pyret

Denna UV solhatt för barn 0–1 år har ett UPF-filter 50 + som skyddar den känsliga babyhuden mot solens skadliga strålar. Eftersom många bebisar oftast drar av sig hatten är denna solhatt försedd med knytband som knyts under bebisens haka. Solhatten är tillverkad i 100 % ekologisk bomull och har en skärmbredd på 6 cm.

Solhatt med UV-skydd, Lindberg Mallorca UPF50+

Det här är en uv solhatt för barn i 0–3 års ålder. Ett inbyggt UPF på 50 + ger ett maximalt skydd mot solens strålar. Hatten är utformad på ett sätt som gör det enkelt att hålla den på plats men är samtidigt väldigt mjuk och skön att ha på sig en varm dag ute i solen. Solhatten finns i 4 olika färger och passar både pojkar och flickor. Bästa priset hittar du hos Jollyroom.

SunSeal Baby Flaphat UPF50+

Det här är en heltäckande solhatt för barn upp till 1 år. Den har en skyddande skärm framtill och ett täckande skyddstyg baktill som täcker både nacke och rygg. UV-solhatt från SunSeal filtrerar bort 98 % av solens UV-strålar med hjälp av ett inbyggt UPF-filter på 50 %. Det här är en baby solhatt som är sydd i ett mjukt och lätt material som känns skönt och svalt mot barnens hud. Du hittar SunSeal solhatt på Babyland.se

Nando UV-hatt Hawaiian Flowers, Molo

Denna otroligt fina solhatt i blomster-mönster kommer från märket Molo. Solhatt för barn 1–2 års ålder med en bred och flexibel skärm som skyddar barnet framtill. Solhatten har ett inbyggt UPF-filter på 50 + och ett brett och långt tygmaterial baktill för att skydda barnets nacke och rygg. Nando UV-hatt är tillverkad i Repreve-material vilket tillverkas av återvunna flaskor. Det gör att solhatten är bra både för att den skyddar mot solens starka strålar och för dess miljövänliga återvunna material. Du hittar uv-solhatt för barn på Babyshop.se

Solkeps för barn – solskydd för de äldre barnen

Solkeps passar något äldre barn som vill klä sig lite coolare men som ändock behöver lika mycket skydd mot solens skadliga UV-strålar. Precis som en bra solhatt behöver en solkeps ha ett inbyggt UPF-filter som skyddar mot UV-strålning. Dessutom tycker de flesta barn om kläder med ett lekfullt motiv och glada färger. Därför vill vi tipsa om UV-solkeps för barn som både skyddar i solen och sprider glädje till den som bär solkepsen.

Billie UV-keps UPF30+, Lindberg

Denna UV-keps för barn från svenska märket Lindberg är både tunn och mjuk samt skyddar barnets hud mot skadliga UV-strålar. Solkepsen går att justera lätt med dragsko baktill för bästa passform. Denna solkeps för barn finns i tre olika färger och mönster och passar både pojkar och flickor. Du hittar den på Jollyroom.se.

Småfolk UV50 Keps, Småfolk

Den här ursöta kepsen från danska märket Småfolk har ett inbyggt UPF-skydd på 50+. Det passar barn från 2 år upp till 6 års ålder. Denna uv solkeps för barn är inspirerad av 70-talet och är designad med hållbarhet och bekvämlighet i åtanke. Materialet på denna solkeps har en bra andningsförmåga och tål både hand- och maskintvätt. Det fina mönstret på solkepsen kommer definitivt gå hem hos din lilla krabat. Du hittar UV-kepsen för barn från Småfolk på Jollyroom.se.

UV-keps Curl Kids Cap 3, Didriksons

Denna solkeps för barn i färgen fuchsia har ett UPF50+ och ett längre skydd i nacken. Solkepsen är tillverkat i ett mjukt material som inte förstörs av saltvatten. Materialet är snabbabsorberande och är därför lätt att torka. Den här solkepsen för barn passar att ha såväl på strandkanten som i vattnet. Förutom denna otroligt fina färg finns kepsen även i färgen navy. Du hittar UV-kepsen från Didriksons hos Ellos.

Vilka är vi?

Resklar.se är en plats för dig som vill hitta smarta reseprodukter för din nästa resa. Vi vill ge tips och inspiration på enkla och praktiska saker som är bra att ha med sig på resan för hela familjen. Här hittar du recensioner, bäst i test och tips på praktiska reseprylar för vuxna och barn – oavsett om det gäller en solig semesterresa, en längre weekend-resa eller din nästa affärsresa. Hitta smarta reseprylar med hjälp av våra guider. Trevlig resa!